HISTÒRIA

[fsn_row][fsn_column width=”9″][fsn_text]

Les arrels de l’Agrupament Escolta i Guia Fent Camí es remunten a l’any 1988, quan en aquells moments s’anomenava Grup Excursionista La Salle Tarragona. Així doncs, veiem que els seus inicis van ser com a grup excursionista, on la seva finalitat era dur a terme activitats alternatives per als i les joves tot donant un cert dinamisme a les seves vides.

No va ser fins al curs 1990 – 1991 que el Grup adoptà un nom propi: Grup Fent Camí La Salle Tarragona, al qual se li donà un enfocament com a Esplai, comptant a més amb aires de caire excursionista i de grup de reflexió.

A partir d’aquí es començaren a fer reunions per grups d’edats cada dos dissabtes i al curs següent les trobades ja eren setmanals.

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”3″][fsn_image image_id=”1134″ image_size=”full” image_align=”align-center” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Amb la marxa del fundador, el Grup es va donar per perdut, però sortosament l’arribada d’un nou president donà un nou enfocament amb voluntat d’apropar-se a l’Escoltisme.

Durant el curs 1995 – 1996 el grup s’endinsà definitivament en l’Escoltisme, decidint així entrar al moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. A més, s’obrí una nova branca per als i les més petites: la unitat de Castors.

Amb la nova filosofia de l’Agrupament, es va substituïr l’estructura interna per: dos o dues Caps d’Agrupament, un/a Consiliari, un/a Secretari/ària i un/a Tresorer/a.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_image image_id=”234″ image_size=”full” image_align=”align-center” image_style=”img-default”][/fsn_image][fsn_text]

Fotografia: Ràngers i Noies Guia al Pas d’Unitat (1995)

[/fsn_text][fsn_text]

És en aquest moment quan podem començar a parlar de l’Agrupament Escolta Fent Camí, el qual posteriorment passà a incloure-hi el terme Guia, anomenant-se, doncs, Agrupament Escolta i Guia Fent Camí.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”4″][fsn_image image_id=”236″ image_size=”full” image_align=”align-center” image_style=”img-default”][/fsn_image][fsn_text]

Pioners i Caravel·les a la Pica d’Estats (2003)

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”4″][fsn_image image_id=”237″ image_size=”full” image_align=”align-center” image_style=”img-default”][/fsn_image][fsn_text]

Campaments de Llops i Daines (2003)

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”4″][fsn_image image_id=”235″ image_size=”full” image_align=”align-center” image_style=”img-default”][/fsn_image][fsn_text]

Excursió de Truc (2002)

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

El curs 2007 – 2008, en el seu XXè aniversari, l’Agrupament va viure com l’entitat acollidora els convidava a deixar l’escola a mig curs. En temps de crisi, els i les Caps, i les famílies, van fer un front comú per a que l’Agrupament seguís viu, i amb esforç i moltes ganes s’aconsegueix que el Centre Sociocultural de la Part Alta ens aculli provisionalment.

Actualment (curs 2017-2018) l’Agrupament s’allotja, temporalment i per desè any consecutiu, al Centre Sociocultural de la Part Alta de Tarragona, en ple Casc Antic de la ciutat. La zona està ben connectada amb la resta de ciutat i s’hi pot arribar tan a peu com amb transport públic.

És un espai fantàstic per poder sortir fora del cau i jugar al carrer ja que disposa de moltes places i carrers de vianants. A més, és un barri viu on es concentren fires al carrer, mercats de pagesos, mercats d’antiquaris i s’hi troben nombroses associacions i col·lectius. La Part Alta de Tarragona està vivint actualment una renovació de les seves estructures, la gent que hi viu és de diferents condicions i, en general, és un espai plural que barreja la història clàssica amb les noves tendències.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]