QUI SOM?

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

L’Agrupament Escolta i Guia Fent Camí va nèixer l’any 1988 a Tarragona i forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia.

Aquest mètode educatiu pretén que cada noi i cada noia, que cada jove, esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip, amb la finalitat de formar-los com a persones solidàries i com promeses amb la societat de els envolta.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”2″][/fsn_column][fsn_column width=”8″][fsn_image image_id=”1125″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][fsn_column width=”2″][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Actualment realitzem les nostres activitats al Centre Sociocultural de la Part Alta de Tarragona, al centre del Casc Antic de la ciutat.

És un espai fantàstic per poder sortir fora del cau i jugar al carrer ja que disposa de moltes places i carrers de vianants. A més, és un barri viu on es concentren fires al carrer, el mercat de pagesos, mercat d’antiquaris i s’hi troben nombroses associacions i col·lectius.

Ens reunim cada dissabte al matí de 10h a 12.30h i durant el curs realitzem sortides trimestrals per unitats, sortides conjunts d’Agrupament i campaments d’estiu.

[/fsn_text][fsn_divider][/fsn_divider][fsn_text]

Els nois i les noies

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row row_width=”container” row_style=”light” background_repeat=”repeat” background_position=”left top” background_attachment=”scroll” background_size=”auto” background_image_xs=”show”][fsn_column width=”7″][fsn_text]

Els nois i noies són els veritables protagonistes de l’escoltisme i guiatge, ells són la raó de l’existència dels Agrupaments. Tenen entre 6 i 18 anys, i estan dividits en 5 grups per a poder treballar el mètode escolta de la millor manera i adaptat a les seves edats.

Hi ha 5 unitats:

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”5″][fsn_image image_id=”1130″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Un cop finalitzat el procés educatiu, el o la jove pot optar per continuar seguint fent la seva tasca de compromís a l’Agrupament com a cap o bé continuar participant en altres entitats de caire social, polític o cultural de forma voluntària.

[/fsn_text][fsn_divider][/fsn_divider][fsn_text]

Els i les Caps

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”5″][fsn_image image_id=”1124″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][fsn_column width=”7″][fsn_text]

Són els responsables dels nois i noies, treballen en una unitat concreta, marcant els objectius, fent els seguiment dels nois i noies, preparant les activitats, duent-les a terme, revisant-les i valorant-les.

Els i les Caps són joves emprenedors que transmeten l’ideari escolta i guia als nois i noies.

Són joves majors d’edat, responsables i formats per a l’educació en el lleure (amb una titulació oficial i formant-nos de manera constant).

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_divider][/fsn_divider][fsn_text]

Les Famílies

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”7″][fsn_text]

Les famílies mantenen una estreta relació amb l’Agrupament, ja que l’escoltisme no ha de quedar només entre les parets del cau, on ens reunim cada dissabte, sinó que també ha de formar part de la vida familiar i quotidiana dels nois i noies.

Poden tenir una implicació més activa formant part d’un equip de mares i pares organitzat, la branca de MiPs, realitzant tasques de suport i preparació d’activitats segons la petició de l’equip de Caps o les seves activitats pròpies.

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”5″][fsn_image image_id=”1129″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row]