42a Assamblea de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

La 42a Assemblea General Ordinària de MEG, marcada per la votació de l’associació única de l’escoltisme català, es converteix en la més multitudinària de la seva història amb 1.189 assembleistes.

Aquest diumenge, els caps del Fent Camí hem participat a la 42a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies al teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat amb la participació de 1.189 caps participants. Una xifra que la converteix en l’Assemblea més multitudinària la història de l’entitat.

L’Assemblea, màxim òrgan de decisió dels caps voluntaris i voluntàries que formen part de l’associació arreu del país, ha estat especialment marcada per la votació de la proposta d’associació única d’escoltisme català que duien a terme les tres entitats escoltes de Catalunya simultàniament. Una votació vers la qual els i les caps s’han decantat per conservar la forma orgànica de les entitats, descartant d’aquesta manera la proposta de fusió.

Davant d’aquesta decisió, el Comité Executiu de l’entitat ha volgut remarcar que “aquests anys de treball ens donen un gran impuls i ens han donat l’oportunitat d’analitzar-nos com a moviment i com a entitat”, fent també la reflexió que “no tots els projectes arriben a realitzar-se o finalitzen com ens havíem proposat, i no per això els aprenentatges són menys. Estem convençuts que aquesta revisió interna feta des de la reflexió, l’obertura i el consens, ens ha portat a reconèixer la riquesa de la nostra diversitat, ens ha permès identificar les necessitats de la nostra societat i ens ha ajudat a començar a construir una visió de futur amb tots els reptes que tenim per endavant. (…) Ara ens toca començar a escriure una nova pàgina”.

Més enllà de la votació referent a l’associació única, l’Assemblea ha aprovat la memòria i l’estat de comptes del curs anterior i el programa i el pressupost de l’entitat per al curs 2018-2019. Els i les assembleistes també han escollit com a nou comissari general (president) a Pau Ferrer i com a administrador i secretari general a Joel Burch, que passen a formar part de la Taula Executiva per als propers tres anys. S’uneixen a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: Laura Panicot, comissària general, i Montse Puig, coordinadora de relacions.

En l’acte públic de l’Assemblea hi han intervingut la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Georgina Oliva, que ha reconegut “l’enorme tasca de l’escoltisme, educant joves conscients i crítics amb el món on viuen i on volen viure (…) i traslladant uns valors imprescindibles” i l’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat, la Sra. Pilar Puimedon, que també ha aprofitat l’oportunitat per reconèixer “la responsabilitat social i política del moviment escolta” i per animar-lo a seguir “exigint la llibertat, defensant-la i preservant-la”.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Post Author: Fent Camí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *