3r cim del 30è al Canigó!

[fsn_row row_width=”container” row_style=”light” background_repeat=”repeat” background_position=”left top” background_attachment=”scroll” background_size=”auto” background_image_xs=”show”][fsn_column width=”12″ column_style=”light”][fsn_text]

Aquest cap de setmana el Fent Camí hem fet el Canigó, el 3r i últim cim del 30è aniversari! Ha sigut una sortida oberta i hem fet una gran ruta pel massís del Canigó i el diumenge una petita visita a Perpinyà.

La ruta proposada s’iniciava al poble de Casteil (Castell de Vernet) a 750m d’alçada. El primer dia vam realitzar l’ascens fins a la cabana d’Aragó a 2145m passant pel refugi de Marialles. Allà al refugi d’Aragó, feiem nit amb tendes d’acampada.

Alguns moments destacats del dia van ser haver de creuar el riu sobre les pedres i arribar al refugi d’Aragó ja de nit amb les nostres llanternes.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”6″][fsn_image image_id=”1311″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][fsn_column width=”6″][fsn_image image_align=”align-none” image_style=”img-default” image_id=”1309″ image_size=”full”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

El segon dia sortíem del refugi d’Aragó i ja feiem l’ascens final al Canigó (2785m) per la “Xemeneia”, l’últim tram abans d’arribar al cim en què cal fer una mica de grimpada.

Aquest dia coincidia amb la jornada reivindicativa dels Cims per la Llibertat en què es feia l’ascens simultani a 18 cims de tot Catalunya per reclamar l’alliberament dels presos polítics i exiliats i exigir democràcia, diàleg i justícia. Per això, vam coincidir al cim amb centenars de persones que participaven d’aquest projecte. Es van fer diferents parlaments i cants en els que també vam poder presenciar.

Fet el cim, ens esperava un llarg camí de tornada fins al poble de Castell. Vam tornar a passar per la cabana d’Aragó i després ja ens vam desviar per un camí més directe i amb molta pendent que recorria muntanya avall per dins dels boscos subalpins del massís del Canigó. En aquest camí de tornada, vam passar per l’Abadia de Sant Martí del Canigó i vam arribar finalment als cotxes passada la posta de sol.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”6″][fsn_image image_id=”1312″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][fsn_column width=”6″][fsn_image image_id=”1308″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Aquella mateixa nit vam anar a Perpinyà, on ens allotjavem a un hotel situat a les afores. Durant el diumenge, vam vam visitar el centre històric de la capital del Rosselló i vam poder gaudir de les Trobades Medievals de Perpinyà. La ciutat catalana adquireix la seva roba medieval, el cor del centre de la ciutat es transforma i s’immersa entre els segles XIII i XIV amb un mercat medieval i un campament. Trobadors i acròbates asseguraran l’espectacle de concerts, balls i passejades al centre de la ciutat durant tot el cap de setmana!

En resum, vam tenir un cap de setmana magnífic per la Catalunya Nord, vam fer una gran ruta al Canigó i vam visitar la ciutat de Perpinyà.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”6″][fsn_image image_id=”1314″ image_size=”full” image_align=”align-none” image_style=”img-default”][/fsn_image][/fsn_column][fsn_column width=”6″][fsn_image image_align=”align-none” image_style=”img-default” image_id=”1315″ image_size=”full”][/fsn_image][/fsn_column][/fsn_row]

Post Author: Fent Camí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *